Vejen til elev-/lærlingejob

Det er hårdt arbejde at udarbejde ansøgning og cv. Men husk – det ikke altid er den bedste, der kommer til samtale, men ofte den, der har skrevet den bedste ansøgning!

Forslag til, hvordan du kan beskrive dine kompetencer

Kan du skrive et CV, hvor du udover din uddannelse præcist beskriver, hvad du udførte i de job, du har haft? Se forslag til, hvad du kan skrive i dit CV!

Hvilke ord beskriver dig bedst?

Kan du beskrive dine egenskaber? Er du ansvarsbevidst, initiativrig, pligtopfyldende eller struktureret? Find hvilke ord der passer bedst på dig, og hvordan du kan bruge dem.

Forslag til, hvad du kan skrive om dine erfaringer og kompetencer

Har du haft fritidsjob eller fået anden erhvervserfaring, skal du fortælle om det i din ansøgning. Se mere.

 Analyse af en jobannonce

Kender du til den virksomhed, du vil søge job hos. Har du de kompetencer, som arbejdsgiver ønsker.
Ved du, om de kan tilbyde det, du gerne vil?
Se forslag til, hvad du skal undersøge og analysere, inden du søger!

Sæt struktur på

Har du en rød tråd i din ansøgning, og ved du, hvad du skal skrive om for at overbevise arbejdsgiver, at du er den helt rigtige til jobbet? Se forslag her.

Elevatortalen

Er du parat til i løbet af 1 minut at aflevere en elevatortale, hvor du kort og præcist fortæller, hvem du er – hvad du kan og hvad du vil? Læs forslag til, hvordan du kan forberede din elevatortale!

Jobsøgning via telefon

Som en del af din aktive jobsøgning kan du kontakte arbejdsgiver, uanset om du søger på opfordret ansøgning eller uopfordret. Se forslag til, hvad du kan spørge om!

Sælg dig selv på video

Forsøg noget nyt. Markedsfør din jobansøgning på video. Se forslag til, hvordan du kan forberede og øve dig for at opnå maksimalt udbytte.

Du skal til jobsamtale – din ansøgning og dit CV har ramt plet!

Du skal nu overbevise arbejdsgiver om, at du er det rigtige valg. Det kræver forberedelse. Øv dig i hvilke spørgsmål du vil stille, og hvad du vil svare på de spørgsmål, som arbejdsgiver vil stille.